Praktisch

Eerste gesprek

Dit eerste gesprek is voornamelijk om elkaar wat beter te leren kennen. Ik neem hier de tijd om naar jouw verhaal te luisteren om zo een accuraat beeld van jou, jouw achtergrond, context en jouw hulpvraag te verkrijgen. In dit gesprek vind ik het belangrijk dat beide partijen een goed gevoel hebben bij een eventuele samenwerking.

 

Verschillende gesprekswijzen & kostprijs

 

  • Gesprek in mijn praktijk in Baal of aan huis: 65 euro (60 minuten). Wat betreft gesprekken aan huis: Deze prijs is voor cliënten waarbij de afstand vanuit Baal maximaal 10km bedraagt. Voor andere bestemmingen kan er mogelijks een bijkomende kost gerekend worden.

Let op: jammer genoeg is mijn praktijk niet rolstoeltoegankelijk.

Voor trainingen en psycho-educatie blijft de prijs ongewijzigd. 

  • Gesprek met wandeling: 65 euro (60 minuten)
  • Videogesprek: 65 euro (60 minuten):
    Ik wil je wel informeren dat bij online hulpverlening lichaamstaal soms verloren kan gaan. Er kunnen soms ook technische storingen optreden en de afstand kan de therapeutische relatie beïnvloeden. Hou hiermee toch rekening indien je deze vorm van hulpverlening verkiest. Voor online gesprekken maak ik enkel gebruik van programma’s die streng beveiligd zijn om de privacy van de cliënt te vrijwaren.

Zorg voor een stille ruimte waar niemand je kan storen tijdens het gesprek. 

  • Begeleiding via telefoon: 65 euro (60 minuten)
  • Chat gesprek (Geen video): 55 euro (60 minuten)

Bij een gesprek kan je na afloop betalen (Bij voorkeur via QR-code). Bij een videogesprek of chatgesprek zal ik je een betaalverzoek versturen via de Bancontact app/Payconiq. Een directe (online) overschrijving is ook mogelijk, enkel niet bij een eerste kennismaking. 

 

Afspraak annuleren?

Een afspraak kan gratis tot 48u op voorhand worden geannuleerd. Dit kan zowel telefonisch als via e-mail. Indien er laattijdig of niet wordt verwittigd (zonder sprake van ziekte of overmacht) zal er een tegemoetkoming worden aangerekend. Later dan 48u op voorhand zal er 45 euro aangerekend worden. Bij annulatie later dan 24u op voorhand zal de volledige prijs van de sessie aangerekend worden. 

 

Terugbetaling

Gesprekken bij een erkend psycholoog worden door de meeste mutualiteiten deels terugbetaald. Een aanvullende gezondheidsverzekering biedt eventueel een extra tussenkomst. De meeste mutualiteiten leggen voorwaarden op om in aanmerking te komen voor terugbetaling (Bijv. Psychotherapeut versus psycholoog). Het is aangeraden om dit vooraf na te gaan.